Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Radičova
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ europeanpeoplesparty (licencia Creative Commons)
8. februára 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Radičová: Možnosť privatizácie teplární bude posudzovaná individuálne

Odpredaj šiestich štátnych teplárenských spoločností sa vykoná individuálne s prihliadnutím na ich špecifickú situáciu. Rozhodnutie prinieslaí predstavitelia koalície po pondelňajšom rokovaní. „Fond národného majetku predloží alternatívne riešenia vhodné pre tú-ktorú teplárenskú spoločnosť, vrátane projektov privatizácie týchto spoločností, ale aj vrátane alternatív účasti samospráv v týchto spoločnostiach,“ uviedla premiérka Iveta Radičová.

Premiérka zároveň avizovala, že vláda už v stredu (9.2.) schváli nové pravidlá výberu a odmeňovania nominantov v podnikoch s majetkovou účasťou štátu. Doterajší dlhodobo využívaný systém politických nominácií sa totiž podľa premiérky neosvedčil a nahradia ho preto štandardné výberové konania, o výsledku ktorých budú rozhodovať výberové komisie. O plánovanej zmene pravidiel už informoval aj minister hospodárstva Juraj Miškov.

Vládna koalícia po stretnutí informovala aj o zámere upraviť pravidlá fungovania Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Ten si momentálne podľa premiérky Radičovej neplní svoju regulačnú funkciu. K poslaneckej novele, ktorá je momentálne v parlamente už v druhom čítaní, chce predložiť návrhy, ktoré budú znamenať garanciu maximálnej nezávislosti tejto inštitúcie.

„Úrad opäť rozhodol o zvýšení ceny elektriny, ktorá je navýšená neprimerane tomu, aké sú skutočné náklady. Dnes by sa ceny elektriny v SR mali znižovať, nie zvyšovať ako navrhol ÚRSO,“ dodala Radičová. Vláda má podľa nej problém s rozhodnutím, ktorým úrad nedávno navýšil ceny elektriny o 4,5 %. Dôvodom má byť započítanie nákladov na využívanie energie z obnoviteľných zdrojov pri jej výrobe.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.