Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
pipeline
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flick.com/rcbodden (licencia Creative Commons)
1. februára 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

MH SR: O trase ropovodu do Rakúska budeme informovať v 1. štvrťroku

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR sa snaží nájsť optimálne riešenie trasy prepojenia ropovodu Bratislava – Schwechat, ubezpečila včera hovorkyňa šéfa rezortu hospodárstva Daniela Piršelová. Riešenie bude v súlade s Programovým vyhlásením vlády SR a bude spĺňať všetky požadované ekologické, bezpečnostné, ekonomické a technologické kritériá.

„Verejnosť budeme informovať až vtedy, keď bude trasa ropovodu odsúhlasená všetkými zúčastnenými stranami a keď bude celý projekt v konečnom štádiu návrhu. Predpokladaným termínom je 1. štvrťrok tohto roka. Žiadne špekulácie, ktoré zbytočne narúšajú dôveru, bezpečnosť a priebeh tohto projektu, MH SR nebude komentovať,“ vyhlásila Daniela Piršelová.

OZ Nie ropovodu cez Žitný ostrov požaduje viac komunikácie

Rezort hospodárstva zanedbáva komunikáciu s verejnosťou, myslí si predseda občianskeho združenia (OZ) Nie ropovodu cez Žitný ostrov Tomáš Mikulec. Miera informovania o aktuálnom stave projektu ropovodného prepojenia s Rakúskom je podľa neho veľmi nízka. „Máme reálne obavy, či sa verejnosť dozvie, aké trasy ropovodu budú zvolené, a zároveň, že bude z projektu vynechaná a postavená pred hotovú vec,“ povedal včera (31.1.) Mikulec na tlačovej besede.

„Dostali sme informáciu o novej trase, ktorá veľmi zásadným spôsobom zasahuje do územia mesta Bratislava a ktorá vedie veľmi frekventovanou ulicou Einsteinova, pričom sa dotýka vodného zdroja v Pečnianskom lese,“ informoval Mikulec s odvolaním sa na dôveryhodné zdroje na ministerstve hospodárstva.

OZ Nie ropovodu vyzvalo ministra Miškova, aby zverejnil trasy ropovodného prepojenia Bratislava – Schwechat ešte 18. januára 2011.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.