Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
kukuričné pole
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kukuričné pole Foto: Flickr.com/Simon Peckham (licencia Creative Commons)
18. novembra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Záujem o bioplynové stancie na Slovensku narastá

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 14.11.2011

Bioplynové stanice sú na Slovensku populárne. Len v tomto roku predložilo na posúdenie štátnym orgánom svoj investičný zámer minimálne šesť spoločností. Investori chcú bioplyn vo svojich staniciach vyrábať spaľovaním najmä biomasy z poľnohospodárskej produkcie. (viac informácií)

Stredoslovenskí energetici sa v roku 2012 pridajú k ďalšiemu veľkému dodávateľovi elektriny, ktorý okrem elektriny chce dodávať aj plyn, k firme Západoslovenská energetika. (viac informácií)

Utorok – 15.11.2011

Riaditeľ Teplárne Košice Miroslav Nosál nepotvrdil ani nevyvrátil nárast cien tepla, ale zdôraznil, že nie tepláreň, ale košický mestský podnik Tepelné hospodárstvo stanovuje konečnú cenu pre košické domácnosti. Doplnil, že ak viceprimátor Ladislav Lazár a mestské zastupiteľstvo budú chcieť, môžu prikázať tepelnému hospodárstvu, aby dodával teplo do domácnosti trebárs aj zadarmo. (viac informácií)

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť začala s hľadaním spoločností, ktoré jej vypracujú plán druhej etapy vyraďovanie bohunickej jadrovej elektrárne a povoľovaciu dokumentáciu a správu vplyvu druhej etapy vyraďovania na životné prostredie. (viac informácií)

Stavebné spoločnosti vedome porušujú pravidlá bezpečnosti práce v ochranných pásmach plynovodov a ohrozujú obyvateľstvo. Tvrdí to najväčšia plynárenská distribučná spoločnosť SPP – distribúcia. (viac informácií)

Inšpektori Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu vykonali v Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS) v tomto roku päť kontrol zameraných na evidenciu jadrových materiálov. Inšpekcia dopadla pre štátnu spoločnosť pozitívne. (viac informácií)

Streda – 16.11.2011

Budovy spotrebúvajú približne 40 % všetkých energií, a preto treba hľadať možnosti úspor energií práve v nich, uviedol to na konferencii Efektívna energia 2011 v Bratislave (15.11.) štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Hudacký. (viac informácií)

Problém postupu pri každoročnom schvaľovaní cien tepla je podľa slov predsedu predstavenstva Slovenského zväzu výrobcov tepla (SZVT) Miroslava Obšivaného legislatívneho charakteru. Dodávatelia a výrobcovia tepla sú totiž povinní nahlásiť regulačnému úradu ceny tepla, ktoré by mali platiť v nasledujúcom roku, už do 31. októbra bežného roku. (viac informácií)

Návrh novely nariadenia vlády SR má zmeniť doterajší spôsob vyhodnocovania a vysporiadania odchýlky, spresniť podmienky platieb za systémové služby a platieb za prevádzkovanie systému. Účinnosť má nariadenie nadobudnúť 1. januára 2012. (viac informácií)

Od polovice októbra tohto roka sa v Elektrárni Nováky začalo so spoluspaľovaním biomasy a hnedého uhlia. V pilotnej etape tvorí podiel drevnej štiepky minimálne 10 %. Jej hmotnostný objem budú Slovenské elektrárne postupne zvyšovať. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.