Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Princezna Viktoria
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Švédska korunná princezná Viktória. Foto: (c) World Future Energy Summit (WFES) 2011
24. októbra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

World Future Energy Summit 2012 sa zameria na inovácie

Ilustračná foto: WFES 2011

Abú Dhabi, Spojené arabské emiráty, 24.10.2011: Podujatie sa koná pod záštitou šejka Mohameda bin Zayed Al Nahyana, korunného princa Abú Dhabi a zástupcu vrchného veliteľa ozbrojených síl Spojených arabských emirátov, a spoločnosti Masdar, ktorá sa venuje obnoviteľným zdrojom energie.

WFES 2012 sa zameria na úlohu inovácií v ére technologického pokroku, s cieľom ich využívania pri obnoviteľných zdrojoch energie, pretože aj v tomto smere je dôležité zachovať rovnako významný pokrok, aký sa dosahuje pri zvyšovaní energetickej efektívnosti.

Aby sa zabezpečila aktuálnosť problematiky, témy sa budú odvíjať od momentálnej svetovej situácie. Zameriame sa na dôsledky súčasných ekonomických problémov a na problematiku zníženia štátnych dotácií, ku ktorým došlo v mnohých krajinách. Prijaté rozhodnutia môžu mať totiž obrovský vplyv na budúci rast v tomto odvetví.

Okrem toho sa podujatie WFES 2012 zameria aj na inovatívne riešenia energetických problémov. Pre tie sú kľúčové tzv. čisté energetické technológie, ktoré už sú komerčne životaschopné a možno nimi dosahovať ciele v oblasti energetickej efektívnosti.

Podľa Medzinárodnej energetickej agentúry (IEA) sa v rokoch 1970 až 2010 predpokladaný dopyt po energiách znížil o viac než 50 percent aj vďaka opatreniam v oblasti energetickej efektívnosti. Vyspelé technológie, ktoré sa predstavia na WFES 2012, by mali pokračovať v tomto trende.

Dr. Sultan Al Jaber, generálny a zároveň výkonný riaditeľ spoločnosti Masdar, povedal: „Prostredníctvom World Future Energy Summit sa Abú Dhabi stáva platformou pre otvorený dialóg. Naša práca je v rozhodujúcej fáze – hybnosť musíme udržať a našou snahou by malo byť nájdenie riešení budúcich energetických potrieb. WFES je preto miestom pre rovnako zmýšľajúce krajiny, firmy, no aj jednotlivcov, ktorí sú pripravení diskutovať o tejto dôležitej téme a chcú podporovať oblasť inovácií.“

V súčasnosti pôjde o 5. ročník World Future Energy Summit. WFES sa každoročne radí medzi popredné svetové udalosti, ktoré sa zameriavajú na podporu rozvoja budúcich zdrojov energie, energetickú efektívnosť a čisté technológie. V reakcii na rastúcu potrebu trvalo udržateľných zdrojov energie sa k problematike vyjadria nielen politici a podnikatelia, ale aj predstavitelia z oblasti obchodu a investovania, financií, priemyslu i akademickej sféry.

Summit patrí k významným udalostiam v oblasti energetiky a predstavuje jedinečnú obchodnú platformu, ktorá umožňuje spájanie jednotlivých projektov a poskytovateľov riešení s investormi a zákazníkmi z celého verejného a súkromného sektora. Na WFES 2012 sa očakáva účasť vyše 26.000 návštevníkov, vrátane 3.000 delegátov, 650 vystavujúcich firiem a 20 národných pavilónov.

Ústrednou témou bude „Podpora udržateľných inovácií“. Bude sa ňou zaoberať viac ako 150 medzinárodných účastníkov, ktorí rozoberú problematiku zo všetkých hľadísk.

Popri medzinárodnej konferencii, WFES 2012 organizuje spolu s firmami z celého sveta výstavu, na ktorej korporácie predstavia svoje najnovšie produkty a služby.

Na tomto ročníku sa v súlade s hlavou témou summitu uskutoční aj podujatie „Innovate@WFES“. Vytvorí novú platformu spoločností, ktoré sa zameriavajú na rozvoj čistých technológií v solárnej, veternej, či vodnej energii, inteligentných sietí, bio-pohonných hmôt, úsporného osvetlenia, efektívnej dopravy a skladovanie energií.

Význam tohto summitu zdôvodnil aj prezident spoločnosti Reed Exhibitions a organizátor WFES Frederic Theux: „Potreba čistej energetickej budúcnosti už nie je iba otázkou. Momentálne je jedinou otázkou iba to, ako ju dosiahnuť. World Future Energy Summit preto neustále zohráva významnú úlohu v zapájaní celej spoločnosti do problematiky zavádzania inovácií a investičných príležitostí. WFES poskytuje priestor pre skutočnú diskusiu, rozvíjanie myšlienok a vzťahov, ktoré umožnia zdieľať vedomosti a neskôr realizovať udržateľnú energetickú budúcnosť pre budúce generácie.“

The World Future Energy Summit 2012 prebieha 16. – 19. januára 2012 v Národnom výstavisku v Abu Dhabi (ADNEC).

Zdroj: World Future Energy Summit

Pozn.: Portál energia.sk publikuje tlačovú správu ako mediálny partner svetového kongresu WFES 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.