Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Baňa - podzemie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / peterp (licencia Creative Commons)
19. októbra 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Výpadok elektriny na východe Ukrajiny uväznil 146 baníkov

Nehoda ochromila aj ventiláciu a všetky ostatné životne dôležité agregáty. Vyslobodiť uväznených 146 baníkov ale podľa agentúry Unian nemohli ihneď, pretože výpadok prúdu zasiahol  aj banské výťahy. Tí sa preto presunuli na bezpečnejšie miesto, kde čakali na pomoc. Po niekoľkých hodinách sa dodávky elektriny ale podarilo obnoviť a baníkov vyslobodili.

Príčiny výpadku prúdu záchranári nepoznajú. Prevádzka celej bane však bola zastavená a v najbližšej dobe sa ani nepočíta s jeho obnovením. Experti sa obávajú havárie, ktorú by mohol spôsobiť nahromadený plyn či voda. Počas výpadku totiž nefungovalo ani odvetrávacie zariadenie ani čerpadlá, ktoré odvádzajú podzemnú vodu z miest ťažby.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.