Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kukurica - biomasa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kukuričné pole (biomasa) - ilustračná foto. Zdroj: Flickr.com / snake.eyes (licencia Creative Commons)
12. januára 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

Vláda schválila rozšírenie podpory produkcie biometánu

„Biometán ponúka vzhľadom na vysoký potenciál úspory emisií skleníkových plynov značné environmentálne výhody v oblasti výroby tepla a elektriny, ako aj v oblasti jeho využívania ako biopaliva,“ konštatuje sa v materiáli.

Zariadenia na výrobu bioplynu, z ktorých sa vyrába biometán, sú po krajine decentralizované a majú regionálnu štruktúru investícií. „Vzhľadom na to môžu významne prispieť k trvalo udržateľnému rozvoju vo vidieckych oblastiach a ponúknuť poľnohospodárom nové možnosti príjmov,“ doplnilo MHV SR.

Konkrétnu podporu si výrobca uplatňuje na základe potvrdenia o pôvode biometánu. „Podpora je zabezpečená získaním potvrdenia o množstve biometánu a možnosťou odberu. Vzťahuje sa na obdobie 15 rokov od roku uvedenia zariadenia na výrobu bioplynu do prevádzky.“

Legislatívny proces bude po vládnom schválení návrhu novely pokračovať ďalej v NR SR. 

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.