Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Aquatherm 2014
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Otváracia tlačová konferencia. (Zdroj: Reed Exhibitions Messe Wien)
30. januára 2014 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Veľtrh Aquatherm poradí pri výbere kotla i klimatizácie

Viedenský veľtrh sa ako jediný špecializuje na prezentáciu nových výrobkov v oblasti klimatizácie, vykurovania, sanitárnej techniky, kúpeľňového dizajnu a vybavenia. Svoje inovácie a služby tu predstavuje 237 národných a medzinárodných vystavovateľov v dvoch výstavných halách na ploche 26.800 m2. „Január je najlepším časom pre realizáciu veľtrhu, nakoľko je prípravou na ďalšie veľtrhy v tejto oblasti,“ uviedol počas otváracej tlačovej konferencie generálny riaditeľ spoločnosti Reed Exhibitions Messe Wien Matthias Limbeck. „Na tomto mieste sa stretnú profesionáli a odborníci z praxe, aby sa podelili o svoje skúsenosti a vedomosti,“ vysvetľuje Gerhard Persche, vedúci veľtrhov v Reed Exhibitions Messe Wien. Predstavované novinky umožnia konečným spotrebiteľom úsporu nákladov za energie a ochrana životného prostredia.

Počas tlačovej konferencie. Zdroj: Reed Exhibitions Messe Wien

Po prvýkrát sa bude veľtrh venovať rozsiahlejšie aj problematike obnoviteľných zdrojov energie a ochrany životného prostredia. V priebehu štvordňového veľtrhu sa bude diskutovať o alternatívnych zdrojoch ako je biomasa, tepelné čerpadlá a solárna tepelná energia. „Cieľom je plne informovať verejnosť odborníkmi na budúce výzvy trhu,“ uviedol Markus Grabner, vedúci veľtrhu Aquatherm. Verejnosť sa totiž pri riešení bytovej situácie často nezameriava podľa účastníkov konferencie na úspory energií v budúcnosti. V mnohých viedenských bytoch totiž situáciu komplikuje inštalácia zariadení. Tento problém by malo podľa expertov z odvetvia vyriešiť vzdelávanie i nové trendy v oblasti technológií a materiálov. „Pomaly dochádza k ekonomickému oživeniu, čo môže posunúť do popredia opäť problematiku sporenia a úspor energií. Ešte uvidíme, aký konečný vplyv bude mať  smernica o energetickej účinnosti na správanie spotrebiteľov,“ uviedol Rudolf Stelzl, prezident VÖK.

Veľtrh spája staré a nové

Januárový veľtrh by mal zodpovedať otázky používania a kombinácie starých a nových materiálov s cieľom minimalizácie nákladov a maximalizácie výkonu.

Okrem odbornej časti je výstava obohatená aj o bohatý sprievodný program, v rámci ktorého sa návštevníci môžu zúčastniť rôznych prednášok, diskusií či súťaží. Tento ročník prináša nové výzvy na tému „dokonalý kúpeľ“. Hľadať sa budú prevratné alternatívy, ktoré zodpovedajú komfortu, bezpečnosti a udržateľnosti energie. Nie menej dôležitou témou bude aj rekonštrukcia klasických kúpeľní na bezbariérové.

Jediný odborný veľtrh B2B v tomto roku predstaví expozície a prezentácie viac ako dve stovky firiem z oblasti klimatizácie, vykurovania, sanitárnej techniky, kúpeľňového dizajnu a vybavenia. Návštevníci sa môžu tak pri výbere poradiť s odborníkmi a konzultovať výhody i nevýhody jednotlivých zariadení.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.