Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Teplaren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Eflon (licencia Creative Commons)
31. októbra 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

V Prešove cena tepla na budúci rok neklesne

Výkonná riaditeľka spoločnosti Natália Banduričová informovala, že priemerná cena 78,99 eur/MWh bude navrhnutá na schválenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) aj na budúci rok.

Zdôraznila, že takéto rozhodnutie môžu prijať predovšetkým vďaka investíciám do moderných technológií založených na spaľovaní drevnej štiepky, ktoré realizovali v posledných troch rokoch. Išlo o vybudovanie dvoch veľkých biomasových kotolní na Sídlisku III a sídlisku Sekčov a rekonštrukcie rozvodov a výmenníkových staníc.

„Myšlienka vyrábať teplo z biomasy prináša ovocie. Prepojením kotolní sa nám podarilo napojiť na vykurovanie z kotolní na biomasu 16.100 zákazníkov a môžeme naplno využiť výkon technológií. V roku 2013 plánujeme vyrobiť z biomasy 79.000 MWh tepelnej energie, čo predstavuje asi 40 % z celkovej výroby tepla,“ pripomenula výkonná riaditeľka.

Doplnila, že na výrobu tohto množstva spotrebujú ročne približne 130.000 priestorových metrov štiepky a ušetria 10,8 milióna m3 zemného plynu. Nové technológie majú podľa nej pozitívny dopad aj na životné prostredie, nakoľko sa výrazne znížia emisie do ovzdušia.

Zdroj: TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.