Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Čína - autá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Ian Sane (licencia Creative Commons)
13. júna 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

V máji vzrástol dovoz zemného plynu do Číny

Čína v máji doviezla 2,6 mld. kubických metrov zemného plynu, čo bol rast oproti rovnakému mesiacu vlaňajška o 130 % a medzimesačný rast o 0,6 %. Informovala o tom v pondelok Štátna komisia pre rozvoj a reformy (NDRC). Zhruba polovicu importu tvoril dovoz zo strednej Ázie prostredníctvom plynovodu a zvyšok tvoril skvapalnený zemný plyn (LNG). Dovoz plynu do Číny za január až máj sa medziročne takmer zdvojnásobil na 11,4 mld. kubických metrov.

Domáca čínska ťažba zemného plynu sa v máji medziročne zväčšila o 5,7 % na 8 mld. kubických metrov a za obdobie januára až mája sa medziročne zvýšila o 6,6 % na 42,6 mld. kubických metrov. Spotreba plynu v krajine oproti máju minulého roka vzrástla o 24,5 % na 10 mld. kubických metrov a za obdobie januára až mája v medziročnom porovnaní stúpla o 20,2 % na 52,9 mld. kubických metrov, uviedla Štátna komisia pre rozvoj a reformy. Šesť elektrární v provinciách Henan a Jiangsu, ktoré využívajú ako palivo plyn, pracovali v máji na plný výkon, keďže podnik PetroChina, ktorý je dominantným dodávateľom plynu v Číne, im poskytoval 14 mil. kubických metrov zemného plynu denne. V apríli tieto elektrárne dostávali 13,8 mil. kubických metrov plynu denne, pritom v januári to bolo 4,5 mil. kubických metrov denne, uviedla NDRC.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.