Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kukurica - biomasa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kukuričné pole (biomasa) - ilustračná foto. Zdroj: Flickr.com / snake.eyes (licencia Creative Commons)
10. apríla 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

V Krupine plánujú vybudovať biometánovú stanicu

BMS bude spracovávať ročne 39.000 ton biomasy na bioplyn, ktorý môže byť využívaný na energetické účely. Ročná produkcia biometánu dosiahne približne 34.903 MWh.

Termín začatia výstavby sa predpokladá približne v treťom kvartáli roku 2012. Čas výstavby sa odhaduje na 8 až 10 mesiacov s možným uvedením do prevádzky v lete 2013. „Stanicu bude obsluhovať jeden pracovník. Jeho pracovnou náplňou bude predovšetkým manipulácia so vstupnými surovinami,“ spresňuje zámer.

Na výrobu bioplynu sa budú využívať suroviny poľnohospodárskej produkcie, a to ročne – 18.000 ton kukuričnej siláže, 9.000 ton hnoja, 6.000 ton ciroku, 4.500 ton kuracieho trusu a 1.500 ton trávnej senáže.

Zdroj: TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.