Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
bioplynova stanica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bioplynova stanica Foto: Západoslovenská energetika
9. novembra 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

V Kamenici nad Cirochou vyrastie bioplynová stanica

Bratislavská súkromná spoločnosť chce pri Humennom postaviť bioplynovú stanicu. Do výstavby bioplynovej stanice v katastrálnom území obce Kamenica nad Cirochou má firma v pláne investovať približne štyri milióny eur. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), tepelný a elektrický inštalovaný výkon bioplynovej stanice by sa mal pohybovať na úrovni 1 MW.

Elektrickú energiu a teplo bude vyrábať firma v bioplynovej stanici pomocou spaľovania kukuričnej siláže a prasacej hnojovice. Denne by mohla bioplynová stanica spracovať 11 ton prasacej hnojovice a takmer 50 ton kukuričnej siláže. Stanica by sa mala rozprestierať na ploche 16-tisíc metrov štvorcových. S realizáciou projektu by chcela firma začať už v tomto roku. Bioplynová stanica by mala byť podľa plánov investora uvedená do prevádzky v budúcom roku. Vyprodukovanú elektrickú energiu chce investor dodávať do verejnej energetickej siete.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.