Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solar ruka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Pink Sherbet Photography (licencia Creative Commons)
21. mája 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

V Čile postavia dve fotovoltické elektrárne

Spoločnosť Enel Green Power začala s výstavbou dvoch fotovoltických elektrární Lalackama a Chañares v severnom Čile.

Najväčšia fotovoltická elektráreň Skupiny, Lalackama s inštalovaným výkonom 60 MW, bude po uvedení do prevádzky produkovať až 160 GWh ročne. Uspokojí tak dobyt po elektrine približne 90-tisíc čilských domácností. Zároveň zamedzí vypusteniu viac ako 100-tisíc ton CO2 do atmosféry.

Druhá plánovaná elektráreň Chañares vznikne neďaleko slnečnej elektrárne Diego de Almagro. Elektráreň s inštalovaným výkonom 40 MW ročne vygeneruje 94 GWh, čo zodpovedá spotrebe elektriny približne 53-tisíc čilských domácností a zamedzí vypusteniu viac ako 59-tisíc ton CO2. Predpokladaný termín pripojenia by mal byť podľa spoločnosti koncom tohto roku, resp. začiatkom roku 2015.

Celkové investície na výstavbu fotovoltický elektrární sa vyšplhajú na 180 mil. dolárov. Oba projekty majú zmluvy na dodávky elektriny, aby bolo možné predávať vyprodukovanú elektrinu na regulovanom trhu. Tieto zmluvy boli uzatvorené v novembri 2013 prostredníctvom verejnej súťaže 26 distribútorov čilského centrálneho prepojeného systému.

Enel Green Power v Čile vlastní a prevádzkuje veterné elektrárne Talinay a Valle de los Vientos. Obe s inštalovaným výkonom 90 MW. Spoločnosť v súčasnosti buduje najväčšiu čilskú veternú elektráreň Taltal s inštalovaným výkonom 99 MW, ktorá potrebuje investíciu približne 190 mil. dolárov a svoju prvú slnečnú elektráreň v krajine Diego de Almagro s inštalovaným výkonom 36 MW.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.