Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
stará tržnica up city elektromobilita - energia.sk
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: energia.sk
27. júla 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

V Bratislave sa rozbieha zdieľanie elektromobilov

Prvý systém na zdieľanie elektrických vozidiel sa rozbieha už aj v Bratislave. V ponuke je sedem áut elektrického modelu Volkswagen e-up!, k dispozícii sú taktiež elektrické bicykle alebo kolobežky. Za projektom up! city stojí Aliancia Stará Tržnica a firma Volkswagen Slovakia spoločne s ďalšími partnermi.

V súčasnosti projekt funguje na princípe klasickej autopožičovne. Po podpise zmluvy a zložení zábezpeky si môžete požičať elektromobil na celý deň alebo päť hodín. Celodenná sadzba vychádza na 35 eur, päťhodinová 25 eur s DPH. Kompletný cenník aj pre ostatné dopravné prostriedky spolu s podmienkami nájdete na oficiálnom webe projektu. 

Pravidelní zákazníci môžu využívať výhody členského klubu. Ten im prináša možnosť požičať si auto na hodinovej báze. Okrem zvýhodnených sadzieb a nižšej zábezpeky im členstvo šetrí aj čas. Keďže zmluvy sú už pripravené, administratíva odpadá a proces prebratia auta je rýchlejší.

Vodiči si preberajú autá pred Starou tržnicou nabité. Pri plánovaní svoje cesty musia počítať s obmedzeným dojazdom vozidla, ktorý predstavuje približne 140 kilometrov. Ak si naplánujú dlhšie trasy, dostanú nabíjačku s inštruktážou. K dispozícii majú aj špeciálnu kartu, ktorá ich oprávňuje bezplatne využívať nabíjacie stanice v sieti spoločnosti Západoslovenská energetika.

Projekt up! city má v pláne transformovať sa na plnohodnotný carsharing, aký funguje v iných európskych metropolách. Klienti si budú môcť prostredníctvom aplikácie rezervovať, ale aj prevziať auto bez nutnosti vstúpiť do kancelárie. Systém by sa mal onedlho rozšíriť o viacero stanovíšť po celej Bratislave. O výbere konkrétnych lokalít sa v súčasnosti rokuje.  

Ak si chcete iba užívať jazdné vlastnosti elektromobilu a nemáte vybranú destináciu, môžete si vybrať jednu zo šiestich trás po Bratislave a blízkom okolí a nechať sa viesť navigačným systémom. Obávať sa nemusia ani rodiny s deťmi, pripravené pre nich sú autosedačky.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.