Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bager
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Bruce Berrien (licencia Creative Commons)
17. novembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

V Bratislave sa hovorilo o slovensko-maďarskom plynovode

V pondelok 15. novembra sa v Bratislave uskutočnilo stretnutie záujemcov o využívanie plánovaného slovensko-maďarského plynovodného prepojenia so spoločnosťami eustream a FGSZ. V rámci informačného dňa záväznej fázy Open Season predkladali záujemcovia svoje záväzné ponuky o prepravné kapacity.

„Deväť spoločností z niekoľkých európskych krajín využilo možnosť stretnúť sa v Bratislave a prediskutovať aktuálne témy s obomi partnermi projektu, prevádzkovateľmi prepravných sietí na Slovensku a v Maďarsku,“ informovala Danica Beharková (eustream).

„Medzi najdiskutovanejšie témy patrili pozmenené kritériá na predkladanie záväzných požiadaviek, štruktúru a dĺžku trvania záväzných objednávok a nové pravidlá pre finančné garancie, ktoré boli v rámci druhej etapy záväznej fázy Open Season upravené,“ spresnila.

Slovensko – maďarské prepojenie možno v roku 2014

Ak bude záväzná fáza procesu Open Season vyhodnotená ako úspešná, nové plynovodné prepojenie by sa mohlo uviesť do prevádzky začiatkom roka 2014.

Účastníci môžu predkladať svoje záväzné požiadavky do 8. decembra 2010, výsledky druhého kola budú zverejnené koncom decembra 2010.

„Veríme, že projekt bude úspešný. eustream je pripravený prijať rozhodnutie o začatí budovania prepojenia veľmi rýchlo, hneď po vyhodnotení záväznej fázy Open Season,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti eustream Antoine Jourdain.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.