Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solar ruka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Pink Sherbet Photography (licencia Creative Commons)
15. marca 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

USA: Výkon solárnych elektrární dosiahol vlani rekord

Minuloročné čísla urobili z USA štvrtý najväčší trh solárnej energie hneď za Nemeckom, Talianskom a Čínou. Podiel USA na globálnom trhu vlani predstavoval iba 7 %, ak však bude dopyt naďalej rásť a v Európe naopak začne klesať, mohol by sa podiel USA do roku 2016 zdvojnásobiť. V tomto roku GTM a SEIA očakávajú zvýšenie kapacity nových panelov o 35 až 50 % na 2.500 až 2.800 MW.

V súčasnosti sú v Spojených štátoch vo výstavbe projekty s celkovou kapacitou 3.000 MW. Ďalšie projekty s kapacitou 6.000 MW sú v počiatočnej fáze rozvoja.

Kapacita panelov inštalovaných na domoch sa vlani zvýšila o 11 % na 297 MW. Kapacita panelov na nebytových budovách stúpla o 28 % na 800 MW.

Záujem o výrobu energie zo slnka v USA prichádza v dobe, keď sa výrobcovia stretajú so slabým ziskom, pretože na trhu je nadbytok dodávateľov, čo znižuje ziskové marže. Napriek poklesu cien solárnych panelov však sektor závisí prevažne na vládnych subvenciách.

ČTK, energia 

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.