Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
PV panely
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / U.S. Army Environmental Command (licencia Creative Commons)
6. apríla 2012 Ostatné od Energia.skSITA

ÚRSO si posvieti na slnečné elektrárne

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 2.4.2012

Úrad jadrového dozoru SR v minulom roku nemusel vydať príkaz na zníženie výkonu alebo na odstavenie reaktorov, respektíve zastavenie prevádzky atómových elektrární na Slovensku. (viac informácií)

Utorok – 3.4.2012

Kotolňu na biomasu uviedla včera do prevádzky spoločnosť Tepelné hospodárstvo Moldava, a. s., patriaca do skupiny francúzskeho energetického koncernu Cofely v Moldave nad Bodvou. Nový zdroj na drevnú štiepku, ktorý zásobuje teplom všetkých obyvateľov mesta napojených na centrálne zásobovanie, má priniesť výhodnejšie ceny tepla pre konečných spotrebiteľov. Cena štiepky je totiž nižšia ako ceny zemného plynu. (viac informácií)

Regulačný úrad opätovne disponuje s informáciami o podvodoch pri výstavbe a inštalácii slnečných elektrární na Slovensku. (viac informácií)

Spoločnosť Eustream, a jeho poľský partner, firma Gaz-Systems S.A., si už vybrali dodávateľa na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Gazoprojekt S.A. (viac informácií)

Streda – 4.4.2012

Ceny elektriny v SR a ČR ovplyvňuje cena elektrickej energie na nemeckej burze EEX (European Energy Exchange). „Ak porastie cena silovej energie v Nemecku v dôsledku rastu nákladov elektrárenských spoločností s prechodom na OZE alebo vyraďovaním jadrových elektrární, tak koncový spotrebiteľ v SR to sprostredkovane pocíti. Silová elektrina predstavuje totiž približne tretinu celkovej spotrebiteľskej ceny elektriny,“ uviedol analytik spoločnosti Virtuse Energy Praha Milan Hudak. (viac informácií)

TEKO pri nákupe uhlia ušetrilo cez elektronickú aukciu 187.000 eur, 10.000 ton nového typu uhlia je určených pre potreby zrekonštruovaného parného kotla. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.