Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
euro rolka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Public Domain Photos (licencia Creative Commons)
16. decembra 2010 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

ÚRSO: Ceny elektriny pre budúci rok budú známe čoskoro

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) oznámil, že v najbližších dňoch dokončí cenové konania o určení taríf za  prevádzkovanie systému pre prevádzkovateľov distribučných sústav. Tým pádom stanoví i ceny elektrickej energie pre klientov v regulovaných segmentoch, teda predovšetkým pre domácnosti a maloodbery.

Regulátor môže dokončiť cenové konania po tom, ako poslanci NR SR schválili návrh novely zákona o podpore využívania obnoviteľných zdrojov energie (OZE) a vysoko účinnej kombinovanej výroby (VKVET), informoval o tom hovorca regulačného úradu Miroslav Lupták.

„Tarifa za prevádzkovanie systému úzko súvisí s uvedeným zákonom a ovplyvňuje výslednú cenu elektriny pre domácnosti na rok 2011. Úrad bude preto veľmi zodpovedne analyzovať dopady zmien na štruktúru koncovej ceny elektriny. O určení taríf bude regulačný úrad informovať,“ dodal hovorca.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.