Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
dva reaktory
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Christopher Peterson (licencia Creative Commons)
28. októbra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Úrad jadrového dozoru musí prijať nové pravidlá pre rádioaktívny odpad

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 24.10.2011

Slovenská inovačná a energetická agentúra rozdelila v tomto roku domácnostiam v rámci programu podpory obnoviteľných zdrojov vyše dva milióny eur. Na slnečné kolektory je voľných už len 600-tisíc eur. (viac informácií)

Utorok – 25.10.2011

Rezort hospodárstva v tomto roku zaslal Úradu pre reguláciu sieťových odvetví SR sedem nesúhlasných stanovísk k regulácii cien v tepelnej energetike a jedno v plynárenstve. (viac informácií)

Cenu elektrickej energie, ale i zemného plynu u nás v najbližšom období ovplyvní najmä pokles cien ropy v dôsledku konca vojny v Líbyi a pretrvávajúcej ekonomickej krízy, ako aj rozhodnutie nemeckej vlády odstaviť jadrové elektrárne, zhodli sa účastníci panelovej diskusie o cenách elektrickej energie a zemného plynu počas odbornej konferencie Energofórum 2011. (viac informácií)

Úrad jadrového dozoru SR musí do augusta 2013 implementovať do slovenskej legislatívy európsku smernicu o zodpovednom a bezpečnom nakladaní s vyhoreným palivom a rádioaktívnym odpadom. (viac informácií)

Streda – 26.10.2011

Energetická bezpečnosť sa stala prirodzene jednou z priorít zahraničnej politiky SR, pretože Rusko využíva zemný plyn ako „legitímny nástroj zahraničnej politiky“. Pokiaľ ide o ruské plynovody Severný a Južný tok, sú podobne ako projekt Nabucco potenciálnou hrozbou pre slovenského prepravcu „eustream“, odznelo na odbornej konferencii Energofórum 2011. (viac informácií)

Fond národného majetku SR aj napriek pádu vlády Ivety Radičovej pokračuje v prácach na vyrovnaní sa s talianskou spoločnosťou Enel za predaj 66-percentného podielu Slovenských elektrární. (viac informácií)

Štvrtok – 27.10.2011

Energetický audit je hĺbková analýza spotreby energie. Pre zadávateľa poskytuje ucelený pohľad o jeho energetickom hospodárení a navrhuje také opatrenia, ktorými môže docieliť väčšiu efektívnosť a úsporu energií. V prípade mnohých prevádzok je vyhotovenie auditu nielen legislatívnou povinnosťou, ale skôr nevyhnutnosťou. Na odbornom podujatí „Konferencia priemyselných energetikov“ v Žiline to uviedol Pavol Kosa zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). (viac informácií)

Predaj akcií sa má uskutočniť v rámci plánu nemeckej spoločnosti E.ON AG a francúzskej firmy GDF Suez na rozsiahly predaj svojich aktív. Ide konkrétne o presun časti akcií v rámci Slovak Gas Holdingu, ktorý je vlastníkom 49 % akcií v SPP. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.