Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
trnavska radnica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
radnica v Trnave Foto: Flickr.com / korom (licencia Creative Commons)
16. februára 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Trnavská radnica chce hovoriť do cien tepla

Odmietavý postoji k predaju 100-percentného podielu Trnavskej teplárenskej súkromnému investorovi zaujali regionálne štruktúry KDH a Smeru-SD v Trnave. Podľa primátora Vladimíra Butka (KDH) si predajom teplární minister financií jednorazovo vyrieši finančný problém, v konečnom dôsledku však kúpnu cenu aj s úrokmi zaplatia odberatelia tepla, teda obyvatelia mesta. Viceprimátor Bystrík Stanko (nominant Smeru-SD) dodal, že predaj Trnavskej teplárenskej by bol pre ľudí nešťastím.

Podľa Butka by časť Trnavskej teplárenskej malo dostať bezplatne mesto, časť by mohla byť predaná investorovi. „Nech sa vytvorí spoločný podnik, v ktorom zástupcovia mesta budú môcť hovoriť do cien tepla,“ povedal primátor, ktorý o tom už hovoril aj s niektorými poslancami Národnej rady SR. Takýto model podľa neho v Trnave dobre funguje napríklad v spoločnosti A.S.A Trnava, ktorá sa zaoberá odvozom a likvidáciou komunálneho odpadu.

Viceprimátor Stanko pripúšťa možnosť, že by sa o získanie teplárne pokúsila spoločnosť TT-komfort, ktorú vytvorilo mesto so zahraničným partnerom, problémom však podľa neho môže byť cena.

Kabinet minulý týždeň rozhodol o predaji šiestich najväčších teplárenských spoločností, v ktorých má štát 100-percentné podiely. Vláda odporučila predsedníčke výkonného výboru Fondu národného majetku v spolupráci s ministrom financií a ministrom hospodárstva pripraviť návrh postupu privatizácie teplární v Bratislave, Trnave, Žiline, Martine, vo Zvolene a v Košiciach. Nerozhodla však o tom, aký bude predávaný podiel, ani o tom, či časť teplární dostanú mestá. Minister hospodárstva Juraj Miškov však preferuje predaj 100-percentného podielu investorom.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.