Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ropovod - rozmazany
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
24. augusta 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Transpetrol prehlbuje spoluprácu s ruskými partnermi

„Výsledkom zintenzívnenia spolupráce oboch spoločností pri preprave a dodávkach ropy je okrem iného aj ďalšie zvyšovanie energetickej bezpečnosti Slovenska,“ informoval Transpetrol. Veľvyslanec Migaš po podpise memoranda vyzdvihol „mimoriadne zodpovedný a pozitívny“ prístup oboch partnerov k zabezpečovaniu dodávok ropy pre odberateľov na území SR aj inde v zahraničí.

Podľa prezidenta spoločnosti Transneft Nikolaja Tokareva je v záujme ruského prepravcu ropy plniť prostredníctvom ropovodu Družba všetky kontrahované objemy aj v nasledujúcich rokoch. Tokarev zároveň partnerom prezentoval iniciatívu firmy na založenie medzinárodného klubu prepravcov ropy, o účasť v ktorom prejavila záujem aj slovenská strana.

Predseda predstavenstva spoločnosti Transpetrol Ivan Krivosudský považuje za kľúčové nielen zachovanie, ale aj zvýšenie strategického významu ropovodu Družba na území SR. „Súčasný pretrvávajúci trend poklesu objemov prepravy ropy vyvolaných znížením požiadaviek zo strany niektorých odberateľov v zahraničí je ďalším impulzom pre zintenzívnenie procesu hľadania nových možností,“ povedal.

Ako konštatoval zástupca spoločnosti Bratislava – Schwechat Pipeline (BSP) Robert Nemcsics, jednou z nich je aj realizácia projektu prepojenia ropovodu Družba s rafinériou Schwechat pri Viedni. „Spoločnosť Transpetrol ako akcionár spoločnosti BSP preto začal v tejto súvislosti po dohode s rakúskym partnerom proces monitoringu potenciálnych partnerov pre spoluprácu na tomto projekte, ako aj pre následné dodávky ropy z Ruskej federácie,“ dodal Nemcsics.

Zdroj: TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.