Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
STEFE Zvolen - energia.sk
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Revízia v kotolni Podborová vo Zvolene. Foto: energia.sk
29. júna 2017 Teplo a tepelná energia od Energia.skSITA

SZVT: Veľké investície v teplárenstve sa robia v lete,budúci rok pomôžu fondy EÚ

„Naoko sa môže zdať, že zdroje tepla fungujú len v zime, keď všetci pociťujeme zimu. V skutočnosti tie naj- veci, čo sa týka údržby, prípravy na sezónu, opráv toho, čo sa pokazilo v zime, ale hlavne všetky veľké investície v teplárenstve sa robia v lete,“ priblížil.

V roku 2018 sa podľa neho očakávajú veľké investície do rozvodov u centrálnych zdrojov tepla (CZT), predovšetkým v momente skončenia vykurovacej sezóny. „Operačný program Kvalita životného prostredia má vyčlenené peniaze na rekonštrukciu a modernizáciu rozvodov tepla. Na začiatku tohto roka prebehli výzvy, spoločnosti, ktoré sú vo zväze, sa chcú o tieto peniaze uchádzať,“ doplnil.

Realizácia eurofondových výziev sa podľa neho nestihla v tomto roku, pretože s eurofondmi je pomerne veľká administratíva. „Všetky projekty sa preto chystajú na koniec vykurovacej sezóny v roku 2018,“ dodal. Balík eurofondov na tepelné rozvody podľa jeho odhadu dosiahne výšku asi 180 miliónov eur.

© TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.