Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jadrova elektraren a oblaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Toni Rodrigo (licencia Creative Commons)
21. júna 2012 Jadrová energia od Energia.skSITA

Švédsko: V jadrovej elektrárni našli dve výbušniny

Podľa agentúry AP nálože v kamióne odhalili cvičení psi pri bežnej kontrole v stredu dopoludnia. Polícia neinformovala o aký typ výbušniny išlo, ani to, koľko jej bolo. Uviedla však, že pri náloži nebola rozbuška a nehrozilo teda, že exploduje. Zástupcovia elektrárne informovali, že aj keby bomby vybuchli, nespôsobili by „žiadnu vážnu škodu”.

Žiadneho podozrivého zatiaľ polícia neidentifikovala, vodič údajne o výbušninách nevedel. Tie tak musel do nákladného vozidla umiestniť niekto iný. Prípad sa vyšetruje ako možná sabotáž.

Elektráreň Ringhals so štvoricou jadrových reaktorov leží asi 70 kilometrov južne od druhého najväčšieho švédskeho mesta Göteborg. Švédsko má celkom desať jadrových reaktorov. Tie dodávajú zhruba polovicu elektrickej energie, ktorú krajina potrebuje.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.