Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
kosice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Jiri Brezovsky (licencia Creative Commons)
4. februára 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Sulík: Odmena pre exšéfa košických teplární je nehoráznosť

Predseda parlamentu Richard Sulík nechá preskúmať, či existuje možnosť ako zabrániť vyplateniu odmeny pre bývalého šéfa Teplární Košise (TEKO). Ivan Zich dostal po svojom niekoľkotýždňovom pôsobení vo funkcii odstupné 90.000 eur. „Mrzí ma, že je to nominant SaS, pán Zich, ktorý takto preukázal svoju chamtivosť a nechal si vyplatiť 90.000 eur. Možno v sebe nájde ešte štipku súdnosti a tie peniaze neprevezme alebo si ich nenechá vyplatiť,“ podotkol včera Sulík.

Predseda parlamentu zároveň priznal, že nominácia Zicha bol nesprávny krok. „Keď nám to svitlo, tak ja osobne som trval na tom, aby nebol v tých teplárňach a aby sme ho nahradili. Myslím si, že už by to mohlo fungovať,“ doplnil.

Ivan Zich bol odvolaný z postu predsedu predstavenstva TEKO k 21. decembru 2010. Stalo sa tak v rámci ukončenia funkčného obdobia krízového manažmentu v teplárňach. „Krízový manažment svoje ciele naplnil a odovzdáva kompetencie novému vedeniu, ktoré bude spoločnosť zodpovedne a odborne riadiť aj naďalej,“ informovala v januári 2011 hovorkyňa ministerstva hospodárstva Daniela Piršelová.

V súčasnosti je predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom TEKO Miroslav Nosál, ktorý je nominantom Fondu národného majetku (FNM).

Fico: Vyplatenie odstupného má vydláždiť cestu k privatizácii štátnych teplární

Podľa predsedu opozičnej strany SMER-SD Roberta Fica svedčí vysoká výška odmeny pre šéfa TEKO o neexistencii morálky. Ako ďalej uviedol, ide o predzvesť pripravovanej privatizácie štátnych teplární. „Myslím si, že to urobili úmyselne, a to preto, aby mali ďalší argument na privatizáciu a povedia, že toto by sa v súkromnej firme nikdy nemohlo stať,“ vysvetlil. 

„Ak si niekto myslí, že privatizácia teplární bude znamenať hospodárnejšie nakladanie s majetkom a nižšie ceny, je na veľkom omyle. Privatizácia automaticky znamená brutálny nárast cien tepla, lebo ten kto ich kúpi, bude chcieť späť aj samotnú kúpnu cenu,“ uzavrel Fico.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.