Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Elektrické vedenie sieť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: istockphoto (licencia pre energy online
3. júna 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Stredoslovenská energetika vlani s nárastom zisku o 74,5%

Spoločnosť Stredoslovenská energetika, a.s. (SSE) dosiahla v minulom roku čistý zisk vo výške 73,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 74,5 %. „Po hospodárskej kríze, ktorá postihla svet v roku 2009 a znamenala pre mnohé podniky pokles vo výrobe, či pre SSE pokles v spotrebe elektriny, sa v minulom roku opäť naštartovali mnohé procesy a naša spoločnosť vykázala rast spotreby elektrickej energie u svojich zákazníkov o 5 %,“ uviedla vedúca internej a externej komunikácie SSE Anna Žatková.

Za uplynulý rok dosiahli stredoslovenskí energetici konsolidovaný zisk pred započítaním odpisov, úrokov, daní (EBITDA) vo výške 140,4 mil. eur. Firma vlani investovala 92,2 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 26 %. „Naša spoločnosť dosiahla v minulom roku vynikajúce výsledky, ktoré odzrkadľujú zlepšenie vo všetkých činnostiach našej spoločnosti,“ konštatoval predseda predstavenstva SSE Pierre Chazerain.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.