Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Stredoslovenská distribučná zrekonštruuje vedenie vysokého napätia v Hriňovej
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
SITA
10. júla 2019 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Stredoslovenská distribučná zrekonštruuje vedenie vysokého napätia v Hriňovej

Výsledkom bude spoľahlivá, bezpečná distribučná sieť a výrazne nižší počet porúch. Rekonštrukcia vedenia pozostáva z výmeny starých drevených stĺpov za nové betónové alebo oceľové. Zrekonštruované vedenie dlhé približne 1 200 metrov bude držať 13 stĺpov a štyri stožiare. Nové zaizolované vodiče zúžia ochranné pásmo z pôvodných desiatich metrov na štyri a vďaka tomu nebude potrebných v trase vedenia toľko výrubov drevín ako v súčasnosti.

„Vzhľadom na to, že realizácia prebehne pomocou vrtuľníka, vyzývame všetkých dotknutých obyvateľov, aby si zabezpečili svoj majetok proti poškodeniu, ku ktorému môže dôjsť v dôsledku silného vírenia vzduchu,“ uviedla projektová manažérka SSD Zuzana Auxtová. Hriňovčanom, ktorých sa to týka, poslali energetici listy s upozornením. Presný termín letov vrtuľníka bude závisieť aj od poveternostných podmienok. Obyvateľov čakajú aj nevyhnutné odstávky elektriny.

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná je regionálnym prevádzkovateľom distribučnej sústavy elektrických vedení na úrovni veľmi vysokého, vysokého a nízkeho napätia. Zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Spravuje takmer 35-tisíc kilometrov elektrických vedení, ktoré napájajú približne 755-tisíc domácností a firiem.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.