Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
elektricka siet-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ A Guy With A Camera (licencia Creative Commons)
9. novembra 2010 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

SSE zistila v tomto roku 700 neoprávnených odberov

Stredoslovenská energetika (SSE) vykonala v roku 2010 približne 11.300 kontrol odberných miest a riešila takmer 700 neoprávnených odberov. Neoprávnené odbery spôsobili firme škodu vo výške 750 tis. eur.

Elektrinu v regióne stredného Slovenska neoprávnene odberali obyvatelia rôznym spôsobom – napríklad vytvorením „čiernej“ prípojky po odpojení pre neplatenie faktúr, nelegálnym pripojením nových objektov bez zmluvy a elektromera, či neoprávneným zásahom do elektromera.

Neoprávnené odbery elektrickej energie zisťujú pracovníci dcérskej spoločnosti SSE – Metrológia. Pri kontrolách sa sústreďujú najmä na odberné miesta s väčšou pravdepodobnosťou výskytu neoprávneného napojenia.

Po zistení neoprávneného odberu sa príslušný pracovník automaticky obracia na Políciu SR, ktorá posudzuje mieru trestnej zodpovednosti a na základe toho začína konať. 

Okrem strát firmy predstavuje neoprávnený odber vo väčšine prípadov i bezpečnostné riziko pre zdravie ľudí, ktorí s nelegálnymi prípojkami manipulujú, a hrozbu skratu a požiaru, informovala SSE.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.