Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jozef Holjenčík
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: energia.sk / Michal Jesenič
30. novembra 2010 Ostatné od Energia.skSITA

SRo: Holjenčíkovi sa z ÚRSO nechce

Juraj Miškov, minister hospodárstva a výstavby, opäť vyzval predsedu Rady pre reguláciu Jozefa Holjenčíka, aby predložil vláde nomináciu na post šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Ten výzvu odmietol a vyhlásil, že sa Rada touto vecou intenzívne zaoberá, informoval včera Slovenský rozhlas v reportáži Braňa Dobšinského.

„Otázka  návrhu  na  predsedu  ÚRSO  je  trvalo  prítomná  na  zasadnutiach  Rady  pre  reguláciu.  Predseda  Rady  pán  Holjenčík  navrhoval  niekoľko  kandidátov  na  túto  funkciu,  ale  Rada  sa  ešte  na  žiadnom  z  nich  trvalo  nedohodla,  takže  proces  prebieha,“ citoval Slovenský rozhlas hovorcu ÚRSO Miroslava Luptáka.

Problémy získať od Rady nomináciu na vedenie ÚRSO mal podľa vlastných slov i bývalý minister Ľubomír Jahnátek. Z reportáže vyplýva, že výzvu Rade doručil „minimálne 6-krát“, no bez úspechu.

Súčasný minister si myslí, že Holjenčíkovi sa „pozícia  zastupujúceho  predsedu  regulačného  úradu  tak  zapáčila,  že  doteraz  nepredložil  vláde  žiaden  návrh“, cituje Slovenský rozhlas. Práve predseda Rady pre reguláciu je poverený vedením ÚRSO v čase, kedy regulátor nemá riadne vedenie. Rada pre reguláciu pôsobí ako druhostupňový kontrolný orgán.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.