Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tankovanie paliva-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Nico Kaiser (licencia Creative Commons)
21. apríla 2011 Plyn a ropa od Energia.skTASR

SR má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska najdrahšie benzíny

„V porovnaní daňového zaťaženia pohonných látok sú naše benzíny pod najväčším tlakom daní a poplatkov spomedzi krajín V4 a Rakúska.“ Dane na naftu sú však druhé najnižšie z okolitých členských krajín EÚ. Nižšie dane z nafty majú len v Poľsku.

Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru EÚ lacnejšie o 0,083 eura za liter. „Priemerná cena nafty v únii je vyššia oproti nám o 0,046 eura za liter.“

Benzíny bez daní majú na Slovensku o 0,037 eura za liter nižšiu cenu ako priemer v EÚ. „Nafta bez daní je v našej krajine v porovnaní s priemerom únie lacnejšia o 0,005 eura za liter.“

Pre niektorých motoristov zo Slovenska sa viac oplatí tankovať v okolitých štátoch. „Platí to ale len pre ľudí z okrajových častí severu, východu, juhu a juhozápadu našej krajiny,“ dodal internetový portál.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.