Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
WFES 2011 - reklama na jadro
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
World Future Energy Summit 2011 - reklama Emirates Nuclear Energy Programme. Foto: Michal Hudec
29. marca 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Spojené Arabské Emiráty pokračujú v jadrovom programe

Spojené Arabské Emiráty majú i po nehode jadrovej elektrárne v Japonsku zámer postaviť vlastné jadrové zdroje. Odolnosť voči zemetraseniam a ich dôsledkom bude prioritou, uviedol tamojší regulačný úrad FNAR a doplnil, že z udalostí vo Fukušime si vezme ponaučenia.

„Vo FANR ako v nezávislom regulačnom úrade pre jadrovú bezpečnosť Spojených Arabských Emirátov veľmi dôkladne skúmame dodržiavanie licencie firmou Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC), ktorá ju získala na výstavbu dvoch jadrových elektrární v Braka. ENEC podala žiadosť o licenciu 27. decembra 2010, pričom naše detailné skúmanie jej štandardov bezpečnosti potrvá viac ako jeden rok. Seizmická bezpečnosť je jednou z kľúčových oblastí, ktorú budeme počas skúmania posudzovať,“ cituje blog.energymena.com vyhlásenie Dr. Williama D. Traversa, generálneho riaditeľa arabského regulátora.

Po nehode japonskej elektrárne podporil jadrovú energetiku aj ďalší vysoko postavený predstaviteľ priemyslu v Emirátoch, generálny riaditeľ spoločnosť Abu Dhabi Water and Electricity Authority Abdullah Saif al-Nuaimi. Podľa jeho slov, jadrové technológie treba priniesť do Perzského zálivu, informuje Arabian Business.

Spojené Arabské Emiráty čelia, podobne ako iné štáty v regióne, nedostatku elektrickej energie. Jadrový energetický program krajina považuje za strategický, pokiaľ ide o šetrenie ropou a zemným plynom, ktoré sú určené predovšetkým na vývoz.

Zdroj: blog.energymena.com / energymena.com

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.