Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Energetická efektívnosť / Energetické triedy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: istockphoto (licencia pre energy online
26. apríla 2012 Efektívnosť v energetike od Energia.skSITA

Španieli chcú zvýšiť informovanosť verejnosti o energetickej efektívnosti a úsporách

Spolupráca v oblasti energetickej efektívnosti je dôležitým nástrojom pri rekonštrukcii budov a efektívnosti verejnej infraštruktúry. Trh energetických služieb sa však v Európe nepovažuje za naplno rozvinutý, nakoľko existuje množstvo prekážok, ktoré bránia jeho rozvoju. Bariéry sú prevažne netechnologického charakteru, ide skôr o nedostatočné systematické informácie o dostupných službách Energy Services Company (ESCO), ďalej možno hovoriť o:

  • nedostatku dôvery na strane ponuky,
  • nedostatku modelových dokumentov a zadávania zákaziek,
  • nedostatku trhových a projektových sprostredkovateľov,
  • ťažkosti pri získavaní finančných prostriedkov,
  • nedostatočne pripravené niektoré právne predpisy a správne postupy vo verejnom sektore.

Nadácie FAEPAC a DISCORUNA hľadajú partnerov pre projekt v rámci schémy IEE. Spoluriešitelia môžu pochádzať z EÚ, Nórska, Islandu, Lichtenštajnska a Chorvátska. Zapojiť sa preto môžu aj riešitelia zo Slovenska. Nadácie chcú rovnako do projektu zapojiť aj menej skúsené subjekty, resp. komunity, ktoré pomôžu stimulovať energetický trh. Cieľom projektu je presadzovanie a informovanie o energetickej efektívnosti a úsporách energie.

Viac informácií a kontaktné údaje nájdete v priloženom pdf dokumente.

(c) energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.