Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
rafinéria Slovnaft-TASR
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka: Rafinéria Slovnaft. Foto: TASR/Štefan Puškáš
4. júna 2012 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Slovnaft sa zaujíma o vietnamský trh

Spoločnosť Slovnaft, a.s. sa chce presadiť na trhu vo Vietname. Ministerstvo hospodárstva SR už informovalo, že slovenská rafinérska spoločnosť plánuje vybudovať rafinériu v provincii Binh Duong. „Môžeme potvrdiť, že v minulosti boli vzájomné kontaktné stretnutia a overovanie možností na oboch stranách. Obe krajiny, Slovensko i Vietnam, majú výborné vzťahy z minulosti, na ktoré je dobre nadviazať a stavať ďalšiu vzájomne výhodnú spoluprácu,“ uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Slovenská rafinérka zatiaľ podrobnosti o projekte v Ázii nekonkretizovala. „V súčasnom štádiu ide skôr o zámer, zatiaľ bez konkrétnych čísiel, výške investícií, či časového harmonogramu,“ dodal Molnár. Slovnaft sa stále podľa neho plánuje venovať vyhľadávaniu a monitoringu na zahraničných trhoch. „Chceme rozvíjať obchodnú spoluprácu tam, kde je potenciál rastu. Z hľadiska technologických znalostí, postupov a procesov máme určite čo ponúknuť,“ konštatoval.

Spoločnosť Slovnaft so sídlom v Bratislave je rafinérsko-petrochemická firma. Spoločnosť okrem výroby, skladovania, distribúcie a veľkoobchodného predaja výrobkov z ropy disponuje najväčšou maloobchodnou sieťou v rámci Slovenskej republiky, zameranou na predaj motorových palív a mazív. Majoritným vlastníkom spoločnosti je maďarská ropná a plynárenská skupina MOL. Spoločnosť ku koncu marca tohto roka prevádzkovala na Slovensku 209 čerpacích staníc, do konca tohto roka plánuje otvoriť ďalšie tri stanice.

Zdroj: SITA, energia

Ilustračná snímka: TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.