Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
rómska osada
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
rómska osada Foto:Flickr.com/Daquella manera (licencia Creative Commons)
22. januára 2012 Ostatné od Energia.skSITA

Slovensku hrozí energetická chudoba

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 16.1.2012

V Šamoríne sa chystá výstavba bioplynovej stanice. Do výstavby jednomegawattovej bioplynky plánuje súkromný investor preinvestovať 4,5 mil. eur. (viac informácií)

Utorok – 17.1.2012

SPP sa podarilo podpísať dodatok k zmluve s Gazpromom. Nová úprava zmluvného vzťahu reviduje nákupnú cenu plynu tak, aby do väčšej miery odrážala aktuálny vývoj trhových cien plynu. (viac informácií)

Spoločnosť ZSE Distribúcia dostala od PMÚ pokutu 150 tis. eur. Mala zneužiť svoje dominantné postavenie tým, že účtovala neprimerane vysoký poplatok za nadštandardný odpočet registrov elektromera. (viac informácií)

Streda- 18.1.2012

Slovenský dominantný výrobca elektrickej energie z objektívnych dôvodov pridelil priamo zákazku trnavskej spoločnosti Progseis a štátnemu podniku Vodohospodárska výstavba. Hodnota spomínaných zákazoch sa pohybuje na úrovni 1,3 mil. eur. (viac informácií)

Bioplynová stanica v Hlbokom na Záhorí definitívne nebude. Súkromný investor odstúpil od zámeru jej výstavby. Dôvodom je negatívna kampaň v obci a nesúhlas väčšiny poslancov obecného zastupiteľstva. (viac informácií)

Štvrtok- 19.1.2012

Slovensko čaká pre spätné odkúpenie Transpetrolu súd. Zástupcovia spoločnosti Jukos International, od ktorých v roku 2009 Slovensko odkúpilo minoritný podiel prepravcu ropy, totiž koncom minulého roka požiadali Oblastný súd v Amsterdame, aby prikázal Slovenskej republike uznať ich právo na dispozíciu s kúpnou cenou vo výške 240 mil. USD. Kúpna cena je v súčasnosti na viazanom účte. (viac informácií)

Slovensku hrozí energetická chudoba. Téma energetickej chudoby je pomerne nová, no začína sa o nej búrlivo diskutovať. Nevieme ju však zadefinovať a popísať, pretože na Slovensku chýba kvalitná energetická politika, uviedol dnes šéf ÚRSO Jozef Holjenčík. (viac informácií)

SPP bude od apríla dodávať elektrinu pre malé a stredné podniky. Z dominantného hráča na trhu s plynom sa stal alternatívny dodávateľ elektrickej energie. Od apríla začne SPP s dodávkou elektriny pre firemných zákazníkov. V budúcom roku majú nasledovať aj domácnosti. Nových klientov chcú plynári zaujať predovšetkým nižšou cenou ako tradiční dodávatelia elektriny. (viac informácií)

Piatok – 20.1.2012

Parlamentný hospodársky výbor nebol uznášaniaschopný. Predseda výboru Stanislav Janiš bol sklamaný, pretože sa malo rokovať o dôležitých energetických zákonoch, vďaka ktorým by sa mal zaviesť do slovenskej legislatívy tretí energetický liberalizačný balíček. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.