Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
europsky parlament
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/inyucho (licencia Creative Commons)
30. septembra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Slovensko vyhralo súdny spor s EK v oblasti energetiky

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 26.9.2011

Slovenská republika vyhrala súdny spor s Európskou komisiou (EK) v oblasti energetiky. Komisia žalovala našu krajinu pre zmluvu o priznaní práva na prenos elektrickej energie medzi švajčiarskou spoločnosťou Aare-Tessin AG für Elektrizität (ATEL) a Slovenskými elektrárňami, ktorých právnym nástupcom sa stala Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS). (viac informácií)

Utorok – 27.9.2011

Aktivisti občianskeho združenia Nie ropovodu cez Žitný ostrov v pondelok vyzvali rakúsku vládu, aby prebrala riadiacu úlohu a plnú zodpovednosť za ropovod Bratislava – Schwechat. Združenie proti projektu ropovodu protestovalo pred budovou rakúskeho veľvyslanectva v Bratislave. (viac informácií)

Koaliční poslanci chcú obmedziť podporu len pre fotovoltické zariadenie umiestnené na strešnej konštrukcii alebo obvodovej stene do inštalovaného výkonu 10 kilowattov. V súčasnosti pritom majú podporu slnečné elektrárne s výkonom do 100 kilowattov. (viac informácií)

Streda – 28.9.2011

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) a ďalších deväť plynárenských spoločností z EÚ čelia od včera inšpekcii Európskej komisie. Dôvodom sú podozrenia z porušenia pravidiel hospodárskej súťaže. (viac informácií)

Regulačný úrad doteraz posúdil a schváli 98 cenových návrhov na zvýšenie ceny tepla pre slovenské domácnosti. (viac informácií)

Štvrtok – 29.9.2011

Slovenské podniky majú možnosť participovať na modernizácii ukrajinskej plynovej tranzitnej sústavy, či na výstavbe a rekonštrukcii veľkých a malých vodných elektrární. (viac informácií)

Európska únia (EÚ) má v rokoch 2014 až 2020 podľa informácií podpredsedu Európskej komisie (EK) Maroša Šefčoviča vynaložiť na prepojenie energetických štruktúr v Európe približne 9,12 miliardy eur. (viac informácií)

Piatok – 30.9.2011

Košická tepláreň plánuje rozsiahlu rekonšrukciu kotla. Zrekonštruovaný kotol umožní teplárenskej spoločnosti spaľovanie nového typu uhlia, ktoré je lacnejšie a dostupnejšie ako v súčasnosti používané čierne energetické uhlie. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.