Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
GA Drilling - zamestnanci
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: GA Drilling
1. apríla 2015 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Slovenskí priekopníci vo vŕtaní majú vlastnú „univerzitu“

Technologická spoločnosť GA Drilling zo Slovenska má vlastnú vzdelávaciu platformu. Tento mesiac otvorila GAD University, ktorej úlohou je nevšedným spôsobom poskytovať vzdelávanie pre všetkých zamestnancov firmy.

Výskum spoločnosti sa už niekoľko rokov zaoberá vývojom technológie PLASMABIT. Bezkontaktné vŕtanie s využitím elektrickej plazmy má priniesť zásadnú úsporu nákladov a času pri ťažbe ropy a zemného plynu, ako aj dobývaní geotermálnej energie. Momentálne firma pracuje na predstavení prvej aplikácie, ktorá by výrazne uľahčila náročný proces odstavovania ropných štruktúr.  

Jednou z myšlienok interného vzdelávania je docieliť, aby sa zamestnanci napriek profesijnej rôznorodosti naučili hovoriť rovnakým jazykom. Vo spoločnosti dnes pracuje vyše 70 zamestnancov. Nájdeme medzi nimi plazmových fyzikov, strojných inžinierov, elektrotechnikov či projektových manažérov a obchodníkov. Na Slovensku nebýva zvykom, že firma tejto veľkosti rozvíja vlastný systém vzdelávania. 

Podľa technického riaditeľa a gestora „univerzity“ Ivana Šajbana sa musí firma ako GA Drilling pozerať niekoľko rokov dopredu. Ako ďalej zdôraznil, blíži sa nasadenie technológie PLASMABIT do infraštruktúry partnerov z ťažobného priemyslu, ktoré si vyžaduje maximálnu pripravenosť zamestnancov. 

„Potrebujeme dosiahnuť, aby naši zamestnanci vystupovali profesionálne a hovorili jednotným ustáleným jazykom priemyslu. Želáme si prepojiť našich zamestnancov naprieč celou firmou s externým svetom. Iba tak sa môžeme stať skutočne globálnou spoločnosťou,“ vysvetlil ďalej Šajban. 

Vzdelávanie v rámci kurzov na GAD University bude zamerané na riešenie bežných problémov, ktoré sa prirodzene objavujú na každom pracovisku. Jednotná metodika a pravidelná vnútrofiremná prezentácia výstupov majú zabezpečiť, aby sa obsah kurzov premietol do dennodennej rutiny.

Interné vzdelávanie je aj prísľubom výchovy vlastných lídrov. V budúcnosti získajú viac právomocí, na druhej strane ponesú aj viac zodpovednosti. Lektori budú preto dominantne pochádzať z radov zamestnancov firmy.  

Z mimofiremnej oblasti sa očakáva zapojenie osobností z biznisu, neziskového či duchovného prostredia, ktorí majú do preberaných tém vniesť inšpiráciu. Zaujímavosťou je, že jednou z osobností bude aj hokejový tréner Ján Filc, ktorý priviedol slovenských hokejistov k zlatým medailám na šampionáte v Göteborgu.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.