Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Daniel Beneš - ČEZ
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Daniel Beneš (generálny riaditeľ ČEZ) Foto: ČEZ
18. septembra 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Šéf ČEZu sa chce stretnúť so slovenským ministrom hospodárstva

„Oficiálne rokovania o predaji podielu v Slovenských elektrárňach dosiaľ nezačali,“ uviedla vo štvrtok pre portál energia.sk hovorkyňa skupiny ČEZ Barbora Půlpánová.

Spoločnosť koncom augusta zatiaľ ako jediná potvrdila záujem o väčšinový podiel v najväčšom výrobcovi elektriny na Slovensku, ktorého predaj spustil taliansky Enel v júli.

Ešte na jar pritom generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Daniel Beneš pre ČTK  uviedol, že ak by tieto aktíva boli na predaj, „začneme intenzívne rokovať“.

Od ohlásenia predaja akcií Enelom sa medializovali viaceré kauzy, ako policajná razia v prevádzkach Slovenských elektrární koncom júla či problematické zmluvy, súdy a prevádzkové problémy vo vodnej elektrárni Gabčíkovo.

Zatiaľ nie je jasný ani postup štátu, či a v akej výške by štát odkúpil akcie Enelu. Minister hospodárstva má v krátkom čase predložiť analýzu výhod a nevýhod jednotlivých možností.

Daniel Beneš by sa rád porozprával so slovenským ministrom hospodárstva Pavlom Pavlisom, ktorého požiadal o stretnutie. Rokovanie by sa podľa hovorkyne spoločnosti mali týkať „aktuálnej situácie na energetickom trhu, cieľov Európskej komisie do roku 2030 či prípadných akvizičných príležitostí na Slovensku.“

Nekonkretizovala však o akých ďalších akvizíciách spoločnosť na Slovensku uvažuje.

„Termín zatiaľ stanovený nebol,“ dodala.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.