Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Martin Roman - ČEZ
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné foto: Martin Roman
15. septembra 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Šéf ČEZ-u Martin Roman nečakane rezignoval

Martin Roman, ktorý bol podľa internetového portálu Patria.cz najvplyvnejším manažérom v službách štátu, v stredu nečakane oznámil, že na vlastnú žiadosť končí vo funkcii generálneho riaditeľa spoločnosti ČEZ. Od zverejnenia prvých správ však nebolo jasné, či ho premiér Petr Nečas odvolal, alebo či odišiel z funkcie narýchlo sám.

Odchod podľa vlastných slov plánoval

Správu o Romanova odchode z čela ČEZ priniesol s odkazom na zdroj z okolia premiéra server Lidovky.cz, ktorý zverejnil, že Romana odvolal premiér Nečas. Sám Roman potom potvrdil, že končí vo funkcii na vlastnú žiadosť a presunie sa na čelo dozornej rady.

„Pred niekoľkými mesiacmi som oznámil pánovi premiérovi, že by som chcel skončiť ako predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČEZ. Pán premiér ma požiadal, či by som mohol svoje dlhoročné skúsenosti zúročiť ako predseda dozornej rady. Túto ponuku som prijal,“ povedal pre Lidové noviny Martin Roman.

Romanovo tvrdenie, že ide o mesiace pripravovanú dohodu s premiérom, však podľa Mladej fronty Dnes (MfD) nahlodáva fakt, že premiérovo okolie táto správa veľmi zaskočila.

Údajne mu podrazila nohy privatizácia

Podľa MfD prišla prekvapujúca správa o Romanovej rezignácii v rovnakej dobe, keď denník preveroval závažné informácie o privatizácii plzenskej Škoda Holding a možnej angažovanosti šéfa ČEZ v tejto transakcii. Iné zdroje blízke premiérovi a elektrárenskej firme zase naznačili, že Romanovi podrazili nohy informácie švajčiarskej prokuratúry, ktorá sa zaoberá privatizáciou Mosteckej uhoľnej spoločnosti a tiež vlastníctvom plzenskej Škody.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.