Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Paroplyn 250
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Paroplynový cyklus (foto: GGE)
18. februára 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

RWE postaví paroplynovú elektráreň v Turecku

Na perspektívny energetický trh v Turecku mieri ďalšia investícia zo západu. RWE tam plánuje výstavbu paroplynovej elektrárne v celkovej hodnote 500 miliónov eur. Podľa spoločnosti by sa mala sprevádzkovať do konca roka 2012.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo túto investíciu započať v pomerne krátkej dobe. Turecko je pre RWE dôležitým trhom, je to strategická krajina v regióne. Na východ sa nachádzajú najväčšie svetové zásoby zemného plynu a na západ obrovský európsky trh. Navyše samotný turecký trh je so svojou rýchle rastúcou populáciou nesmierne atraktívny,“ uviedol Martin Herrmann, šéf spoločnosti RWE East, pod ktorú aktivity v Turecku spadajú.

Paroplynová elektráreň neďaleko mesta Denizli je spoločným podnikom RWE a tureckej spoločnosti Turcas. Na stavbe elektrárne bude pracovať až 600 ľudí. Po dokončení by mal zdroj zásobovať elektrinou celý okolitý región, v ktorom žije 3,5 miliónov ľudí. Podiel elektrárne na celkovej výrobe elektriny v Turecku bude zhruba 2 %.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.