Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Paroplyn 250
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Paroplynový cyklus (foto: GGE)
14. apríla 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

RWE položilo základný kameň paroplynovej elektrárne v Turecku

RWE dnes oficiálne zahájilo výstavbu „paroplynky” v Turecku. Zdroj s inštalovaným výkonom 775 MW, ktorý je prvou investíciou RWE v Turecku, by mal začať svoju prevádzku v roku 2012.

„Energetické potreby Turecka neustále rastú. Spoločne s naším partnerom, spoločnosťou Turcas pomôžeme pri zaistení zásobovania krajiny energiou. Pre RWE je tento projekt dôležitým krokom na turecký trh,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti RWE Jürgen Grossman.

Pre výstavbu elektrárne založili nemecký a turecký investor spoločný podnik RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim, v ktorom RWE vlastní 70 % a Turcas zostávajúcich 30 %. Aktivity RWE v Turecku a v strednej a východnej Európe sú riadené spoločnosťou RWE East so sídlom v Prahe.

Elektráreň sa skladá z dvoch plynových turbín, z ktorých každá má svoj vlastný generátor a spalinový kotol. Na stavbe momentálne pracuje 160 ľudí. Časom sa ich počet zvýši na 400 až 600 pracovníkov. Elektráreň by mala pokryť 2 % z celkovej výroby elektrickej energie v Turecku.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.