Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
nuclear station from the sky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/cauchisavona (licencia Creative Commons)
4. apríla 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

RWE napadla rozhodnutie vlády o zatvorení elektrárne

Nemecký energetický koncern RWE napadol rozhodnutie vlády o dočasnom zastavení prevádzky reaktora v jadrovej elektrárni Biblis v spolkovej krajine Hessensko. Spoločnosť v piatok (1.4.) oznámila, že sťažnosť na spolkovom súde v meste Kassel podala, aby chránila záujmy akcionárov. Podľa RWE reaktor nepredstavuje žiadne bezpečnostné riziko a neexistujú dôvody na pozastavenie jeho činnosti. Opatrenia, ku ktorým pristúpila vláda, nemajú oporu v zákone o jadrovej energetike, uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

K zatvoreniu bloku A v jadrovej elektrárni Biblis koncern pristúpil na základe rozhodnutia spolkovej vlády, ktorá minulý mesiac v reakcii na krízovú situáciu v japonskej elektrárni Fukušima nariadila nové bezpečnostné previerky v starších jadrových zariadeniach. Na základe rozhodnutia kabinetu kancelárky Angely Merkelovej muselo v Nemecku na tri mesiace prerušiť činnosť sedem jadrových elektrární. Blok B v elektrárni Biblis RWE zastavila už predtým z dôvodu údržby.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.