Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
elektricka siet-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ A Guy With A Camera (licencia Creative Commons)
15. júla 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

RWE a Gazprom chcú spolupracovať pri výrobe elektriny v Európe

Hlavní predstavitelia energetických spoločností RWE a Gazprom vo štvrtok v Ríme podpísali predbežnú dohodu (Memorandum of Understanding) o strategickom partnerstve pri výrobe elektriny v Európe. Informoval o tom hovorca skupiny RWE Martin Chalupský. Dohoda, ktorú podpísali priamo generálni riaditelia Alexej Miller (Gazprom) a Jürgen Grossmann (RWE), potvrdzuje úmysel oboch spoločností doviesť prebiehajúce obchodné rokovanie k záveru, ktorý bude uspokojivý pre obe strany.

RWE a Gazprom preto začnú rokovanie o tom, ako do spoločného podniku sústrediť existujúce alebo nové paroplynové a tepelné elektrárne v Nemecku, Veľkej Británii a v krajinách Beneluxu. „Výroba elektriny je jednou z priorít Gazpromu v Európe. V svetle nedávnych rozhodnutí nemeckej vlády o redukcii programu jadrovej energetiky, vidíme dobré perspektívy pre výstavbu nových, moderných paroplynových elektrární v Nemecku. Podpísaná predbežná dohoda dáva spoločnosti RWE exkluzívne práva pre rokovanie s Gazpromom o implementácii energetických projektov v Nemecku, Veľkej Británii a v krajinách Beneluxu počas obdobia troch rokov,“ povedal Miller.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.