Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
veterny park 2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ DeaPeaJay (licencia Creative Commons)
19. januára 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Rumunsko: RWE odstupuje od dvoch energetických projektov

Nemecká energetická spoločnosť RWE odstúpila od projektu výstavby veterného parku v Rumunsku. RWE predal svoj 90-% podiel v parku spoločnosti Sabloal Energie Eoliana za 250 miliónov eur. Informácie priniesli rumunské noviny Ziarul Financiar s odvolaním sa na Karin Cantovú, šéfku oddelenia veternej energie v RWE.

„Pre komplikovaný proces schvaľovania a tiež pre problémy s vlastníctvom pozemkov, ktoré sa objavili, sme sa rozhodli odstúpiť od projektu,“ uviedla Cantová. Veterný park by mal stáť na juhovýchode krajiny a jeho plánovaná  kapacita je 147 megawattov.

RWE podľa vládneho zdroja v Bukurešti plánuje odstúpiť aj od ďalšieho energetického projektu. Ide o výstavbu nových reaktorov v jadrovej elektrárni Cernavoda. O tom, či sa RWE zbaví aj menšinového podielu v projekte rozvoje jadrovej energie v krajine bude koncern informovať v priebehu budúceho týždňa. „RWE vycúva aj z tohto projektu a jeho podiel odkúpi štát, pretože nemá inú možnosť,“ píše Ziarul Financiar s odvolaním sa na zdroj z ministerstva hospodárstva.

Rumunská vláda chce znížiť svoj štátu v jadrovej elektrárni, ale v decembri 2010 musela odkúpiť 9,15-% podiel českej energetickej spoločnosti ČEZ v Cernavode, pretože aj tá sa rozhodla zbaviť sa ho.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.