Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
ciernobiela jadrova elektraren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Bistrosavage (licencia Creative Commons)
26. októbra 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Rosatom podpísal zmluvu o spolupráci s 15 českými firmami

Zmluvy by sa mohli týkať aj dostavby Temelína, pretože súčasťou Rosatomu je spoločnosť Atomstrojexport, ktorá je členom rusko-českého konzorcia na dostavbu temelínskej jadrovej elektrárne.

Zmluvy podpísali s firmami Arak, Modřany Power, ČKD Group, Mpower Engineering, Envinet, Sigma Group, Exmont Energo, Škoda JS, Hochtief CZ, Vítkovice, Chemcomex Praha, ZAT, Chladiace veže Praha, ZVVZ-Enven Engineering a Královopolská RIA.

„Ruskí a českí výrobcovia majú podobný technologický systém, rovnaké tradície, veľké skúsenosti so vzájomnou spoluprácou, preto je logické, že sa nám podarilo nájsť mnoho nových externých dodávateľov práve v českom priemysle,“ povedal šéf Rosatomu Sergej Kirijenko.

Podľa generálneho riaditeľa Škoda JS Miroslava Fialu budú môcť českí výrobcovia vďaka novým zákazkám získať nové odbytiská.

„ČKD Group sa v rámci tejto spolupráce bude opierať o svoje uspokojivé referencie z dodávok pre sekundárny okruh jadrovej elektrárne Temelín, Dukovany a Jaslovské Bohunice. Rovnako tak zo súčasných projektov, ktoré máme pri dostavbe Mochoviec. Sme presvedčení, že spolupráca s Rosatomom má reálny základ a naplní naše očakávania, „povedal generálny riaditeľ ČKD Group Jan Musil.

Zmluvy podpísali na medzinárodnom fóre dodávateľov pre jadrový priemysel Atomex-Európa, ktoré sa koná v Prahe.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.