Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Otáznik na čiernom pozadí - FreeDigitalPhotos.net
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka
23. januára 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Regulačná dilema alebo „Kázeň musí být!“

Zákon o regulácii hovorí jasne. Cenové rozhodnutia vydané pre minulé regulačné obdobie platia len v tomto regulačnom období, ani o deň dlhšie. Na tejto zásade nezmení nič ani šikovná formulácia prechodného ustanovenia vyhlášok úradu, ktorá ponecháva staršie rozhodnutia v platnosti, pokiaľ nové chýbajú alebo sú zrušené. Čo zákon zrušil, vyhláškou neobnovíš. Úrad však už dnes mešká s vydaním veľkého počtu cenových rozhodnutí pre iné subjekty, ktoré tak od januára nemajú podklad pre fakturáciu.

Vládne zadanie je však striktné, ako teda na to? Spätne k 1. januáru to nepôjde, pretože cenové rozhodnutia sú právoplatné a k dispozícii nie sú žiadne opravné prostriedky. Do úvahy preto prichádza len zmena do budúcnosti, čo samé o sebe sľubuje nemalé komplikácie (jeden rok, dve ceny). Lenže ako prispôsobiť kritéria cenotvorby a jej pravidlá na podmienky roka 2016, pokiaľ tu máme platné vyhlášky na rok 2017 a tie distribučkám kritizovaný postup umožňujú?

Tá autoremedúra vyzerala tak nádejne…

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.