Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
kominy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ mira66 (licencia Creative Commons)
21. októbra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Regulácia v segmente domácností je zbytočná

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 17.10.2011

Slovenské elektrárne sa v rámci OZE sústreďujú na biomasu. Dominantný výrobca elektrickej energie na Slovensku hľadá spôsob, ako zvýšiť spoluspaľovanie biomasy v tepelnej elektrárni Vojany na východe Slovenska, s cieľom zaviesť rovnaký spôsob aj v elektrárni v Novákoch, ktorá sa nachádza na strednom Slovensku. (viac informácií)

Utorok – 18.10.2011

V roku 2011 sa na Slovensku vyostrila konkurencia na trhu so zemným plynom aj v segmente domácností. Podľa Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) tak už neexistuje dôvod, aby ÚRSO aj naďalej reguloval ceny plynu pre domácnosti. (viac informácií)

Streda- 19.10.2011

Irán je pripravený naplniť potreby Slovenska v oblasti energetiky. Šéf iránskej diplomacie Alí Akbar Sálehí to uviedol na pondelkovom prijatí nového slovenského veľvyslanca Jána Bóryho, ktorý mu odovzdal kópie poverovacích listín, informuje iránska tlačová agentúra Fars. (viac informácií)

Slovenské elektrárne chcú znížiť celkový objem kvapalných rádioaktívnych odpadov v atómových elektrárňach v Bohuniciach a v Mochovciach. (viac informácií)

Štvrtok- 20.10.2011

Slovenská elektrizačná prenosová sústava chce postaviť 2×400 kilovoltové vedenie medzi Bystričanmi v prievidzskom okrese a Križovanmi nad Dudváhom v trnavskom okrese. Výstavba elektrického vedenia by mala stáť 75 mil. eur. (viac informácií)

Celková podpora ťažby hnedého uhlia v hospodárskom záujem štátu sa na budúci rok opäť zníži, a to približne o štvrtinu. Naopak zdražieť by mal výkup elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov, ktorá sa využíva na krytie strát v distribučných sieťach, odznelo dnes doobeda na odbornej konferencii Energofórum 2011 vo Vyhniach. (viac informácií)

Podľa štatistík Eurostat-u, priemerná domácnosť na Slovensku vynakladá na nákup elektrickej energie a zemného plynu najväčšiu percentuálnu časť svojho rodinného rozpočtu. Problém však nie je ani tak na strane cien energií, ako vo výške príjmov domácností, upozornil dnes na odbornej konferencii Energofórum 2011 Miroslav Kulla zo spoločnosti RWE Gas Slovensko. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.