Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Arktída
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ U.S. Geological Survey (licencia Creative Commons)
16. mája 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

PSG International stavia elektráreň na polárnom kruhu v Rusku

Projekt zahŕňa projektovanie, dodávky zariadení, stavbu a uvedenie do prevádzky elektráreň s inštalovaným výkonom 268 MW, súčasťou je i možnosť ďalšieho zvýšenia výkonu do 500 MW. Stavba by mala byť hotová v roku 2014, výstavbu komplikujú tamojšie klimatické podmienky. Financovanie zákazky je zabezpečené z Českej republiky formou úveru z Českej exportnej banky.

„Po paroplynových elektrárňach v Krasavine a Kurgane je to ďalší významný energetický projekt, ktorý ako skupina PSG realizujeme na území Ruskej federácie. Naša pozícia ako generálneho dodávateľa energetických celkov na ruskom trhu sa tak posilňuje,” uviedol generálny riaditeľ PSG Tomáš Krones.

PSG – International má zhruba 600 zamestnancov, firma pôsobí v Česku i v zahraničí od svojho založenia v roku 1924 realizovala projekty vo viac než 20 krajinách. Je generálnym dodávateľom v oboroch stavebníctva, energetiky a petrochémie.

Spoločnosť v poslednej dobe postavila napríklad medzisklad vyhoretého jadrového paliva v Temelíne, v Rusku okrem elektrární realizovala  tiež celú radu projektov v okolí Moskvy, napríklad pre obchodné reťazce a automobilky Hyundai, čo Volkswagen. Pripravuje projekty v stavebníctve a energetike v Turecku a Iraku.

V roku 2010 dosiahla skupina PSG konsolidovaný výnos 6,7 mld. českých korún (262.59 mil. EUR), medziročne o 5,5 % menej. V roku 2009 obrat predstavoval 7,1 mld. českých korún (278,26 mil EUR). Hospodárske výsledky za minulý rok ešte nie sú k dispozícii.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.