Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Japonec - SITA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: SITA/AP Photo/Gregory Bull
3. mája 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Problémy hlási ďalšia japonská jadrová elektráreň

Úrady japonskej prefektúry Fukui majú podozrenie na poruchu v jednom z reaktorov jadrovej elektrárne Curuga na západnom pobreží krajiny. Na problém s palivovými tyčami poukázal podľa agentúry DPA vzostup koncentrácie bližšie nešpecifikovaných látok v chladiacej vode reaktorov.

Prevádzkovateľ elektrárne, spoločnosť Japan Atomic Power Co,. podľa agentúry Kjófo oznámil, že druhý reaktor elektrárne odstaví, aby bolo možné prípad podrobnejšie preskúmať.

V oblasti je viac jadrových elektrární a už pred deväť stupňovým zemetrasením a vlnou cunami, ktorá najvážnejšie zasiahla jadrovú elektráreň Fukušima, boli hlásené problémy s miestnymi reaktormi.

Podľa DPA je Curuga od Fukušimy vzdialená vzdušnou čiarou približne 360 kilometrov a leží tak mimo zóny, ktorú postihla katastrofa.

Text: ČTK, energia

Foto: (c) SITA/AP Photo

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.