Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
kompresorova stanica Ivanka pri Nitre
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kompresorová stanica v Ivanke pri Nitre (Foto: Michal Jesenič/energia.sk)
1. júla 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Pripájanie k plynovej sieti je už liberalizované

Prevádzkovateľ distribučnej siete, spoločnosť SPP-distribúcia a.s., už úplne liberalizoval proces pripájania budúcich odberateľov zemného plynu k distribučnej sieti na Slovensku. „Každý žiadateľ o pripojenie k distribučnej sieti si tak odteraz bude môcť vybrať svojho zhotoviteľa plynovej prípojky, čím bude sám ovplyvňovať termín realizácie pripojenia k distribučnej sieti,“ vysvetlila hovorkyňa spoločnosti SPP-distribúcia Ivana Zelizňáková.

Liberalizáciou procesu pripájania k plynovej distribučnej sieti by sa mal pre zákazníka vytvoriť priestor pre samostatnú koordináciu a priestor pre zvýšenie flexibility celého procesu pripojenia. „Výstavbu pripojovacieho plynovodu a odberného plynového zariadenia môže začať zákazník súčasne, v čase, ktorý mu vyhovuje. Trvanie realizácie pripojenia odberného plynového zariadenia k distribučnej sieti si môže sám ovplyvňovať,“ dodala Zelizňáková. Zákazník si taktiež bude môcť podľa plynárov na základe cenovej ponuky sám vybrať zhotoviteľa pripojovacieho plynovodu.

Spoločnosť SPP-distribúcia začala svoju činnosť 1. júla 2006 po právnom odčlenení všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribúciou aktív ako 100-percentná dcérska spoločnosť Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Firma zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre približne 1,5 milióna zákazníkov na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.