Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
temelin
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
letecký záber na jadrovú elektráreň Temelín Foto: TVEL/Grayling
21. júna 2012 Jadrová energia od Energia.skSITA

Prieskum: Podpora jadra medzi Čechmi po Fukušime opäť rastie

Z prieskumu vyplynulo aj to, že ubúda ľudí, ktorí sa domnievajú, že výrobu elektrickej energie z jadrových elektrární by v Česku mohli pokryť iné zdroje; v súčasnej dobe je ich necelá polovica.

Jedným z argumentov, ktoré výrazne posilňujú podporu rozvoja jadrovej energetiky, je obava, že energetická závislosť krajiny by predstavovala bezpečnostné riziko. Obavu z tohto rizika zdieľajú viac než tri štvrtiny Čechov. Rovnaký podiel ľudí sa domnieva, že jadrová elektráreň Temelín je moderná a porovnateľná s najlepšími elektrárňami vo svete.

Ak by sa v referende hlasovalo o výstavbe nových jadrových blokov v Temelíne, zúčastnilo by sa ho 68 % občanov a z nich by pre ich výstavbu hlasovalo 70 %. Z celej českej populácie by pre dostavbu Temelína bolo 60 % ľudí.

Májového prieskumu sa zúčastnilo 975 obyvateľov Českej republiky starších ako 18 rokov.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.