Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Juraj Miškov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: energia.sk
14. apríla 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Poslanci novelizovali zákon o podávaní cenových návrhov

Pondelok – 28.3.2011

Slovensko:

Energetické mixy jednotlivých krajín Európskej únie zostanú rešpektované. Konštatovala to v súvislosti s aktuálnou diskusiou o bezpečnosti jadrovej energetiky predsedníčka vlády SR Iveta Radičová v piatok po ukončení dvojdňového summitu Európskej rady v Bruseli. Hlavy štátov únie sa však podľa nej zhodli na potrebe monitoringu a zvyšovania bezpečnosti jadrových elektrární v únii. „Slovenská republika víta konštatovanie zabezpečenia najvyšších štandardov pre bezpečnosť jadrových elektrární a rovnako postup, že pre monitoring a vyhodnocovanie bezpečnosti bude okrem nezávislých úradov zaangažovaná do procesu aj Európska komisia,“ povedala Radičová. (viac informácií)

Utorok – 29.3.2011

Slovensko:

Mestá na Slovensku požadujú v prípade privatizácie šiestich štátnych teplární minimálne 49-% podiel v spoločnostiach. Vo svojom vyhlásení to uvádza Únia miest a Slovenska (ÚMS). Podľa ÚMS sú proti argumenty Fondu národného majetku a rezortu financií neopodstatnené. (viac informácií)

Spoločnosť Tepláreň Košice, a.s., na základe podnetu Fondu národného majetku SR (FNM), podala kvôli odmenám prideleným bývalým šéfom podniku prvé dve žaloby. (viac informácií)

Streda – 30.3.2011

Slovensko:

Cenové návrhy budú opäť schvaľovať už len predstavenstvá firiem. Poslanci Národnej rady SR totiž zrušili zákon o podávaní cenových návrhov obchodných spoločností, na základe ktorého museli cenové návrhy pred podaním na regulačný úrad schváliť na valných zhromaždeniach. Energetické spoločnosti by sa mali vrátiť k tradičnému schvaľovaniu cien energií od mája tohto roka. (viac informácií)

Štvrtok  – 31.3. 2011

Slovensko:

Cena štátnych teplárenských spoločností sa za posledných päť rokov výrazne znížila. Skonštatoval to Miloslav Homola z Fondu národného majetku SR. (viac informácií)

Piatok – 1.4.2011

Slovensko:

Ceny 95-oktánového benzínu a motorovej nafty naopak v 12. týždni aktuálneho roku znovu stúpli a dosiahli tak opätovne tohtoročné maximá. (viac informácií)

Slovensko by malo vďaka úsporným opatreniam počas troch rokov ušetriť energie v objeme 8,5 tisíc terajoulov (TJ). Ako vyplýva z návrhu druhého akčného plánu energetickej efektívnosti, počas deväťročného obdobia, od roku 2008 až do roku 2016, po očistení od vplyvu spoločností podieľajúcich sa na obchodovaní s emisnými kvótami skleníkových plynov by malo Slovensko usporiť energie v celkovom objeme 28 tisíc terajoulov. V rokoch 2011 až 2013 budú úsporné opatrenia zamerané najmä na budovy, verejný sektor a priemysel. (viac informácií)

V marci si obyvatelia bratislavskej Dúbravky našli pri vchode odkaz upozorňujúci na návštevu pracovníkov, ktorí „sú oprávnení spísať zľavy na odber elektriny a plynu“. Alternatívny predajca ČEZ Slovensko sa letáku dištancoval, obchodná inšpekcia v jeho obsahu problém nevidí. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.