Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Elektromer
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / johnwilson1969 (licencia Creative Commons)
17. januára 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

PMÚ: ZSE Distribúcia účtovala viac ako mala

Spoločnosť ZSE Distribúcia, ktorá je stopercentnou dcérskou firmou Západoslovenskej energetiky, a.s. (ZSE), dostala od Protimonopolného úradu SR (PMÚ) pokutu vo výške 150 tisíc eur. Spoločnosť ZSE Distribúcia mala zneužiť svoje dominantné postavenie na trhu s elektrinu tým, že účtovala neprimerane vysoký poplatok za nadštandardný odpočet registrov elektromera. „Dopad praktiky spočíval v tom, že v dôsledku neprimerane vysokého poplatku za nadštandardný odpočet registrov elektromera platili noví dodávatelia elektriny za poskytovanú službu nepomerne viac, ako by platili vtedy, ak by protisúťažná praktika nebola realizovaná,“ informoval.

Západoslovenská energetika potvrdila, že jej dcérska spoločnosť ZSE Distribúcia dostala prvostupňové rozhodnutie od PMÚ. „Spoločnosť ZSE Distribúcia toto rozhodnutie analyzuje, rovnako ako aj ďalšie prípadné právne kroky v tejto veci, nakoľko rozhodnutie nie je právoplatné a je voči nemu možné podať rozklad. Vzhľadom na uvedené, nebudeme v tejto chvíli uvádzať žiadne ďalšie skutočnosti k predmetnému konaniu a rozhodnutiu,“ povedal pre agentúru SITA vedúci komunikácie Západoslovenskej energetiky Peter Kimijan.

Keďže rozhodnutie ešte nie je právoplatné, ani úrad o tejto veci nechcel viac informovať. Dokonca nezverejnil ani meno spoločnosti, ktorej pokutu udelil. „Nakoľko ide o prvostupňové rozhodnutie, proti ktorému účastník konania môže podať rozklad, úrad neuvádza v tejto fáze ďalšie podrobnosti k predmetnému rozhodnutiu,“ konštatoval úrad. V júni minulého roka kontrolný orgán informoval, že správne konanie v spomínanej veci voči ZSE Distribúcia začal na podnet alternatívneho dodávateľa elektrickej energie, spoločnosti Slovakia Energy.

Zdroj: © SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.